Bollywood through the ages

Dansföreställning

BOLLYWOOD –  GENOM TIDERNA
Följ med på den indiska filmindustrins tidsera från 1950 till 2010 talet.
Nritya Darpan Danccompany presenterar tillsammans med inbjudna dansgrupper en dansshow på Östasiatiska museet. Ett teatraliskt dansscenario genom tidernas Bollywood.

Medverkande dansare och dansgrupper

brindaBrinda Dev född i Sverige och uppvuxen med bengalisk kultur, har dansat sedan barnsben. Musik, dans och poesi är kärnan i den bengaliska kulturen. Så det var viktig och naturligt att lära sig dansa tidigt. Hon började lära sig bengalisk folkdans och klassik indisk dans från Reshma Sharmin i Sverige. Senare har hon åkt till Kolkata i Indien för att fördjupa sig i den klassik indiska dansformen Odissi och har tagit lektioner även i Kathak från Gitalai Aich och Shyamal Maharaj. För Brinda betyder dansen meditation, styrka, kraft och lycka. Dansen är det verktyg man använder för att berätta om de indiska gudarna, gudinnorna och den indiska naturen med ansiktsuttryck och kroppen i takt med musiken. Brinda dansar även bollywood dans med inspiration från den klassik indiska dansen och folkdans.

14895586_10154023515936884_289063008_oHall of fejm  grundades 2001 i Stockholm av ett gäng
dansare med bakgrunder inom flera olika dansstilar.  Med stor fokus på underhållning bildar gruppen en uniksammansättning av prestation och konstnärlig karisma.

Namnet Hall of Fejm uppkom efter att flera i gruppen varit verksamma inom scenskolan Fejm i flera år, antingen som deltagare eller pedagoger.

Vi mixar gärna street med jazz och showdans men framförallt dansar vi utefter hjärta och själ och då kan allt möjligt skapas. Och det är glädjen i det vi gör som gör att vi fortsätter att leverera gång på gång.

Holi Cawa media 3

Nritya Darpan dancegrupp etablerad 2006 av Maria Bhardwaj. Vi har dansat oss igenom ett decenium inom indisk dans. Vi är ett gäng glada passionerade tjejer som nu hållit ihop i många år och älskar att dansa och har alla fastnat och fascinerats av den indiska dansen både i form av den underhållande filmdansen som att fördjupa sig inom de klassiska stilarna Kathak och Odissi. Indisk dans andas kultur och traditioner och dessa är viktiga komponenter att bevara och framhäva i dansen. Varje dansare har alla sin unika stil och intresse för individuell inriktning. Nritya darpan har bla medverkat i program serien Dansa på SVT och i musikvideon Bandh lain haath.

Boka biljetter / Hitta till Östasiatiska Museet

Biljetter till föreställningen bokas och köps hos Östasiatiska museet. Alla sittplatserna är onumrerade.

Insläpp till showen börjar vid kl.13.45.

Boka biljett: bokning@ostasiatiskamuseet.se eller 010-456 1297
Obs! Begränsat antal platser.

Biljettpris:  200 kr /st.

 

Klicka på länken för att komma direkt till Östasiatiska BOKA BILJETTER HÄR