Maria

Maria Bhardwaj

Maria Bhardwaj är en av Sveriges främsta artister inom indisk dans. Med sitt hjärta i Indien kan man inte tro något annat när man ser henne på scen. Hennes gedigna erfarenhet och passion för Indien är oslagbar.

Maria är verksam i Sverige som både dansartist, koreograf och instruktör inom Bollywood, Bhangra och Kathak dans. År 2006 startade hon dansgruppen NRITYA DARPAN som idag är en samman svetsad grupp med hög kvalitet och en lång merit lista bakom sig. Maria är fortfarande aktiv som den konstnärliga ledaren för gruppen.

Marias dansstil har rötterna i den klassiskt indiska dansen men med en touch av stilfullhet, glädje och show. Hennes dansstil har ett graciöst uttryck och sammanvävd med detaljer för uttryck och inlevelse. Hon kom i kontakt med de hinditalande musikal filmerna för ungefär femton år sedan under en av hennes många resor till Indien.

Idag är hon en väl meriterad och ofta anlitad danspedagog och dansös med arbetsplats runt om i Sverige. Maria har jobbat som danspedagog i flera år och även drivit dansskola i egen regi under några år. Hon är rutinerad och erfaren inom indisk dans och kultur och lär ut med passion och kvalitet.

Maria har studerat kathak hos Sushmita Ghosh, Aakriti Dance Foundation i Indien under flera år och är idag bunden till Pt Birju Maharaj kathak Institute Kalashram. Hon har även dansat Bharat Natyam under några år på Saraswathy kala kendra samt studerat pedagogik och scenisk framställning på Danshögskolan i Stockholm. Hon har erhållit stipendium från den Indiska ambassaden för sin konstform och projekt inom indisk dans i Sverige.

Hon har haft samarbeten med tex flera välkända folkhögskolor, organisationer, museum, företag, festivaler och tidningar.

Förutom dans är Maria kostymdesigner för Nritya Darpan och är skaparen bakom alla dräkter de bär.

Dance is passion and comes from your heart.
It doesn`t depend on where you come from nor how you look like.
Dance create feelings and goes beyond boundaries for the viewer.

          By Maria