Bollywood Dans | Nritya Darpan

Vi är Nritya Darpan

Dansgruppen Nritya Darpan bildades 2006 och har genom åren varit aktivt verksamma med egna dansproduktioner, bjudit in till att samverka med andra dansgrupper i olika projekt och medverkat på ofantligt många sammanhang med sin dans.

Nritya Darpan

 Maria startade 2006 dansgruppen Nritya Darpan med några av sina elever. De har tillsammans genom åren skapat och spridit  indisk dans i ett kulturellt syfte och varit med på oändligt många evenemang och festivaler. Spritt gnistor och glädje på många bröllop. Medverkat i en del teveprogram och var med i SVTs satsning “Dansa”.
För oss var gemenskapen och intresset för dansen det som förenade oss i vår utveckling av dansformen. Det var helt otroligt kul och vi delar oändligt många dansminnen tillsammans som vi  säkert skulle kunna skriva en hel bok om. Vår teamkänsla var stark och vi delade en lojalitet med varann. För oss var dansen en levande passion och en träningsform som gav utlopp till ett skapande och kreativt flöde. Vi skapade vår egen stil och uttryck i dansen. Gemensamt hade vi passion för den klassiska stilen. Men vår egen repertoar var mång fasetterad. Med inspiration från den klassisk indiska dansen, showig Bollywood till fartfylld Bhangra.

Vad gör vi nu?
För tillfället är gruppen på en paus men låt er gärna inspireras av vår dans genom åren. Prenumerera på vår YouTube kanal eller följ vår instagramkanal. Vi har en lång historia att dela med oss av till er.

Maria

Maria

Är målmedveten och uthållig. Hon är en visionär och inspirerande och lyfter gärna andra. En stark konstnärssjäl med starka band till Indien som drivs av att skapa dans tillsammans.

Vanessa

Vanessa

Har mycket humor och bra på att spela flera roller. Hon är nyfiken på andra dansformer och influenser som hon gärna delar med sig av. Hennes positiva anda och graciösa förande gör henne till en förebild.

Forough

Forough

Är en erfaren gigare med glimten i ögat. Hon är prestigelös och en mångsidig dansare som bjuder på överraskningar. Hon har alltid superkoll på läget och agerar coolt i alla situationer men med en ödmjuk inställning.

Annarella

Annarella

Är en omtänksam person som är bra på att se saker i olika perspektiv. Hon är grym på att ge feedback och håller gärna ordning och reda. Hon är en dedikerad dansös med en naturligt vacker utstrålning och grace.

  

Mia

Mia

Har en lättsam inställning och gillar att lösa problem. Hon berikar oss med orientaliska influenser och är en suverän pedagog. Hon hon håller ordningen och är fokuserad med stort hjärta.

  

Här är några av våra samarbetspartner och uppdragsgivare vi har medverkat för.

Östasiatiska museet, Medelhavsmuseet, Dansmuseet, Nationalmuseum, Socialdepartementet, Miljöjournalisterna, Karolinska Institutet, Läkarförbundet, Lärarförbundet, Stockholmsläns landsting, Försvarets Materielverk, Svenska kyrkan, Re Orient, Incredible India, Indiska Ambassaden, Pakistanska Ambassaden, Spotify HQ, HCL tech, Tata Group, HiQ, Investor, Stora Enso, Saab, Woody, Nordea, Marriot Hotels, Scandic Hotels, Clarion Hotel, Rituals, Indiska, Octapharma, Academic Works, Hand in hand, Monki, Haugen gruppen, Piteå dansar och ler, Musik veckan i Östhammar, Urkult, Stockholms Kulturfestival, Stockholms Filmfestival, Namaste Stockholm, SVT 2 Programserien “Dansa” 2013, TV 3 Talang trailern 2014