Bollywood Dans | Nritya Darpan

om oss

Dansgruppen Nritya darpan bildades 2006 av maria Bhardwaj. Maria var en av de första som började etablera och undervisa bollywooddans i stockholm.

Nritya Darpan

vi skapar med passion

Nritya Darpan bildades 2006 av Maria med några av hennes passionerade elever. Vi har tillsammans genom åren skapat indisk dans och varit med på oändligt många evenemang och fester och spridit dansformen. Resultatet av det är att de har byggt upp en lång vänskap och samhörighet. För oss är det viktigt att vi har roligt, ger respekt till varann och att teamkänslan är lagandan. Vi tror på att ge alla plats för sitt konstnärskap och vara en del i gruppen. För oss är dansen passion och en träningsform som ger utlopp för skapande och kreativitet. Vi tröttnar aldrig på att utveckla oss själva. Vi vill gärna inspirera och bjuda på oss själva men framför allt visa den vackra indiska dansens autentiska form blandat med inslag av humor och show.

 

Dansöser poserar framför kameran
Dansare poserar på Näässlott
Kulturernas karneval
Mia

Mia

Har en lättsam inställning och gillar att lösa problem. Hon berikar oss med orientaliska influenser och är en suverän pedagog. Hon hon håller ordningen och är fokuserad med stort hjärta.

Maria

Maria

Är målmedveten och uthållig. Hon är en visionär och inspirerande och lyfter gärna andra. En stark konstnärssjäl med starka band till Indien som drivs av att skapa dans tillsammans.

Tanja

Tanja

Är en otroligt engagerad och omtänksam person. En idé rik gruva med konstnärligt tänk. Hon äger en graciös stil som ingen annan och levererar med passion.

Vanessa

Vanessa

Har mycket humor och bra på att spela flera roller. Hon är nyfiken på andra dansformer och influenser som hon gärna delar med sig av. Hennes positiva anda och graciösa förande gör henne till en förebild.

Forough

Forough

Är en erfaren gigare med glimten i ögat. Hon är prestigelös och en mångsidig dansare som bjuder på överraskningar. Hon har alltid superkoll på läget och agerar coolt i alla situationer men med en ödmjuk inställning.

Annarella

Annarella

Är en omtänksam person som är bra på att se saker i olika perspektiv. Hon är grym på att ge feedback och håller gärna ordning och reda. Hon är en dedikerad dansös med en naturligt vacker utstrålning och grace.