Bollywood Dans | Nritya Darpan

vår historia

Genom åren har Nritya Darpan inte bara dansat på scen, de har dansat in i hjärtat av otaliga sammanhang. Varje steg har varit en brygga mellan konstnären och publiken, och genom denna bro har de delat känslor och skapat minnen som lever vidare.

Nritya Darpan

Nritya Darpan

2006 bildades dansgruppen Nritya Darpan av Maria Bhardwaj tillsammans med några av hennes danselever. Deras resa har varit som en färgsprakande konstpalett, där varje penseldrag har varit en kärleksförklaring till indisk dans och dess rika arv.
Genom åren har de deltagit i otaliga evenemang och festivaler, spridit glädje och skapat minnesvärda ögonblick. 

“I vårt gemensamma dansäventyr fann vi inte bara en konstform, utan en förtrollande resa som vävde samman gemenskap och passion. Dansen blev vår levande passion, en kreativ uttrycksform som förenade oss i ett kollektivt konstverk.
Tillsammans delade vi inte bara dansminnen, utan skapade också ett rikt lager av gemensamma upplevelser som är så djupa och fängslande att de skulle fylla sidorna i en bok – en bok fylld av skratt, svett, och den häpnadsväckande skönheten av rörelse.
Vår styrka låg inte bara i våra individuella förmågor, utan i den känsla av samhörighet och lojalitet som förenade oss som ett oskiljaktigt team. Varje dans var en manifestation, en hyllning till den unika stil och uttryck vi skapade tillsammans. Och vår passion för den klassiska stilen var som en konstant puls, en tråd som vävde samman alla våra olika fasetter – från den eleganta klassiska indiska dansen, underhållande Bollywood till den energiska Bhangran.
Så dansade vi inte bara för att träna kroppen; vi dansade för att ge utlopp åt vårt skapande och kreativa flöde. Vår dans var en resa in i själens djupaste vrår och en utforskning av den oändliga potentialen som låg i gemenskapens magi och kärlek till rörelse.”

Vad gör Nritya Darpan idag?
För närvarande befinner sig gruppen på en paus, men ni är mer än välkomna att fortsätta inspireras av våra danser genom åren. Utforska vårt arkiv på vår YouTube-kanal eller följ vår Instagram-kanal. Trots pausen har vi en rik historia att dela med er.

Tack för ert stöd och ert intresse för vår konst!

Jugal Bandhi show

Här är några av våra samarbetspartner och uppdragsgivare vi har medverkat för under åren.

Östasiatiska museet, Medelhavsmuseet, Dansmuseet, Nationalmuseum, Socialdepartementet, Miljöjournalisterna, Karolinska Institutet, Läkarförbundet, Lärarförbundet, Stockholmsläns landsting, Försvarets Materielverk, Svenska kyrkan, Re Orient, Incredible India, Indiska Ambassaden, Pakistanska Ambassaden, Spotify HQ, HCL tech, Tata Group, HiQ, Investor, Stora Enso, Saab, Woody, Nordea, Marriot Hotels, Scandic Hotels, Clarion Hotel, Rituals, Indiska, Octapharma, Academic Works, Hand in hand, Monki, Haugen gruppen, Piteå dansar och ler, Musik veckan i Östhammar, Urkult, Stockholms Kulturfestival, Stockholms Filmfestival, Nyköpings kommun, Namaste Stockholm, SVT 2 Programserien “Dansa” 2013, TV 3 Talang trailern 2014

Kalank/Tabaah ho gaye
Music: Pritam
Lyrics: Shreya Goshal
Singer: Shreya Goshal

Dansare
Maria, Vanessa & Tanja